Arhivirane obavijesti 2020.


VIRTUALNI
2. kongres KOKOZ-a i 4. hrvatski kongres medicinskog prava s međunarodnim sudjelovanjem

9. prosinca 2020.

Poštovani članovi Komore,

obavještavamo vas da je pristup virtualnom 2. kongresu Koordinacije komora u zdravstvu (KOKOZ) i 4. hrvatskom kongresu medicinskog prava s međunarodnim sudjelovanjem produljen do 04. travnja 2021. godine, a pratiti ga možete putem poveznice https://academia.digitalnasoba.com/Register/kimp.

Obzirom da je Hrvatska komora medicinskih biokemičara jedan od suorganizatora navedenih događanja te da tri predavanja drže i predstavnice Hrvatske komore medicinskih biokemičara pristup Kongresu je besplatan za članove naše Komore putem naprijed naznačene poveznice (linka).

Povjerenstvo za trajno usavršavanje Komore, sukladno članku 27. Pravilnika o trajnom usavršavanju magistara medicinske biokemije, vrednovalo je sudjelovanje na Kongresu i to s 2 (dva) boda za pasivne sudionike (slušače) i s 5 (pet) bodova za aktivne sudionike (predavače). Da bi pasivni sudionici ostvarili navedene bodove potrebno je pogledati 60% predavanja.


Medicinski biokemičari svoju člansku iskaznicu HKMB mogu koristiti umjesto e-propusnice

6. travnja 2020.

Poštovane kolegice i kolege,

Na zamolbu Hrvatske komore medicinskih biokemičara i u suradnji s Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dostavio je Uputu Ravnateljstvu policije II o medicinskom osoblju koje nije dužno ishoditi e-propusnice. Na osnovu Upute magistri medicinske biokemije i laboratorijske medicine više ne moraju podnositi zahtjeve za izdavanjem propusnica za kretanje već uz predočenje članske iskaznice izdane od strane HKMB mogu odlaziti na posao izvan svog mjesta prebivališta ili boravišta,


Stožer civilne zaštite donio Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj

24. ožujka 2020.
OTVORITE OVDJE

Poštovane kolegice i kolege,

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je dana 23. ožujka 2020. godine Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Sukladno navedenoj Odluci propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju, ovjeravaju i potpisuju odgovorne osobe u pravnoj osobi.

Navedeno znači da medicinskim biokemičarima, zaposlenicima zdravstvenih ustanova kao što su bolnice i domovi zdravlja, propusnice izdaju, ovjeravaju i potpisuju odgovorne osobe u njihovoj zdravstvenoj ustanovi. Što se tiče koncesionara, tj. medicinskih biokemičara u privatnoj praksi, oni sami izdaju, ovjeravaju i potpisuju propusnice za sebe i svoje zaposlenike za dane kada rade.

Navedena Odluka stupila je na snagu danom donošenja.


Priopćenje Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED)

20. ožujka 2020.
OTVORITE OVDJE

Poštovane kolegice i kolege,

Hrvatska komora medicinskih biokemičara dobila je zamolbu od Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) da svoje članice i članove informira o priopćenju koje je HALMED izdao povodom pojave netočnih informacija vezanih uz primjenu nesteroidnih protuupalnih lijekova za COVID-19.

Priopćenje HALMED-a je dostupno putem poveznice: http://www.halmed.hr/Novosti-i-edukacije/Novosti/2020/Europska-agencija-za-lijekove-objavila-savjete-o-primjeni-nesteroidnih-protuupalnih-lijekova-za-COVID-19/2307.

Prema obavijesti HALMED-a, netočne informacije šire se prvenstveno društvenim mrežama. Tekst poruke, koja se trenutačno putem Whatsapp-a distribuira među liječnicima zajedno s upućivanjem na priopćenje HALMED-a, čime se ove informacije netočno dovode u vezu s HALMED-om, dostupan je putem poveznice Whatsapp poruka_COVID-19.


Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o medicinsko-biokemijskoj djelatnosti

17. ožujka 2020.
OTVORITE OVDJE

Poštovane kolegice i kolege,

obavještavamo Vas da je do 11. travnja 2020. godine otvoreno e-savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o medicinsko-biokemijskoj djelatnosti.

Svi zainteresirani mogu dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o medicinsko-biokemijskoj djelatnosti do 31. ožujka 2020. godine na e-mail adresu: biokemija@hkmb.hr s naznakom „Primjedbe na Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama ZoMBD-a“.


2. kongres KOKOZ-a i 4. hrvatski kongres medicinskog prava s međunarodnim sudjelovanjem

18. veljače 2020.
OTVORITE OVDJE

Poštovani članovi Komore,

Pozivamo vas na 2. kongres Koordinacije komora u zdravstvu (KOKOZ) i 4. hrvatski kongres medicinskog prava s međunarodnim sudjelovanjem, u organizaciji Hrvatske liječničke komore i Pravnog fakulteta u Splitu, koji će se održati od 13. – 15. ožujka 2020. godine u Rovinju (Hotel Eden 4*).

Obzirom da je Hrvatska komora medicinskih biokemičara jedan od suorganizatora navedenih događanja te da će tri predavanja održati i predstavnice Hrvatske komore medicinskih biokemičara to je Povjerenstvo za trajno usavršavanje Komore, sukladno članku 27. Pravilnika o trajnom usavršavanju magistara medicinske biokemije, vrednovalo sudjelovanje članova Komore na 2. kongresu KOKOZ-a i 4. hrvatskom kongresu medicinskog prava, i to s 2 (dva) boda za pasivne sudionike (slušače) i s 5 (pet) bodova za aktivne sudionike (predavače).

Detaljne podatke vezano za sudjelovanje na 2. kongresu KOKOZ-a i 4. hrvatskom kongresu medicinskog prava s međunarodnim sudjelovanjem možete naći na mrežnim stranicama tehničkog organizatora – AORTA d.o.o. (http://www.aorta.hr/).


Plan provođenja stručnih nadzora za 2020. godinu

3. veljače 2020.
OTVORITE OVDJE

Na 13. sjednici Izvršnog odbora HKMB održanoj 24. siječnja 2020. godine usvojen je Plan provođenja stručnih nadzora nad medicinsko-biokemijskim laboratorijima i medicinskim biokemičarima za 2020. godinu.


2. kongres KOKOZ-a i 4. hrvatski kongres medicinskog prava s međunarodnim sudjelovanjem

13. siječnja 2020.
OTVORITE OVDJE

Poštovani članovi Komore,

2. kongres Koordinacije komora u zdravstvu (KOKOZ) i 4. hrvatski kongres medicinskog prava s međunarodnim sudjelovanjem, u organizaciji Hrvatske liječničke komore i Pravnog fakulteta u Splitu, održat će se od 13. – 15. ožujka 2020. godine u Rovinju (Hotel Eden 4*).

Hrvatska komora medicinskih biokemičara jedan je od suorganizatora navedenih događanja te će, tijekom održavanja istih, dva predavanja održati i predstavnice Hrvatske komore medicinskih biokemičara.

Detaljan program 2. kongresa KOKOZ-a i 4. hrvatskog kongresa medicinskog prava s međunarodnim sudjelovanjem objavit ćemo naknadno.


Novine 19 / prosinac 2019.

Novine 18 / veljača 2010.

Novine 17 / srpanj 2008.

Novine 16 / srpanj 2007.

Novine 15 / siječanj 2007.

Novine 14 / svibanj 2005.

Novine 13 / siječanj 2005.

Novine 12 / travanj 2004.

Novine 11 / rujan 2003.

Novine 10 / prosinac 2002.

Novine 9 / studeni 2002.

Novine 8 / svibanj 2001.

Novine 7 / listopad 2000.

Novine 6 / travanj 2000.

Novine 5 / prosinac 1999.

Novine 4 / lipanj 1999.

Novine 3 / svibanj 1998.

Novine 2 / studeni 1997.

Novine 1 / srpanj 1997.

PLAN TEČAJEVA TRAJNOG USAVRŠAVANJA ZA 2022

Acidobazična ravnoteža i vezana mjerenja

Laboratorijska dijagnostika u epidemiji bolesti COVID-19 uzrokovanoj virusom SARS-CoV2

Primjena biološke varijacije u laboratorijskoj medicini

I. Područno vijeće

1. Grad Zagreb

II. Područno vijeće

1. Županija Krapinsko-Zagorska

2. Županija Sisačko-Moslavačka

3. Županija Karlovačka

4. Županija Bjelovarsko-Bilogorska

5. Županija Zagrebačka

III. Područno vijeće

1. Županija Varaždinska

2. Županija Koprivničko-Križevačka

3. Županija Međimurska

IV. Područno vijeće

1. Županija Virovitičko-Podravska

2. Županija Požeško-Slavonska

3. Županija Brodsko-Posavska

4. Županija Osječko-Baranjska

5. Županija Vukovarsko-Srijemska

V. Područno vijeće

1. Županija Zadarska

2. Županija Šibensko-Kninska

3. Županija Splitsko-Dalmatinska

4. Županija Dubrovačko-Neretvanska

VI. Područno vijeće

1. Županija Primorsko-Goranska

2. Županija Ličko-Senjska

3. Županija Istarska

Skip to content